Voorbeeld Droom 2: Veiligheid

Droomduiding voorbeeld

Droom:
Ik stap op de motor en ga op weg (naar mijn werk). Onderweg besef ik me dat ik geen motorpak aan heb en ook geen helm op heb. Ik heb hier helemaal niet aan gedacht. Ik twijfel of ik terug zal gaan. Ik voel me niet onveilig, maar wil geen bekeuring krijgen en dus besluit ik terug te gaan.

Droomsymbolen:

Motor: vervoermiddel, snel, flexibel, kan overal tussendoor, stoer, geeft gevoel van vrijheid, jeugd, op de motor ben je wel kwetsbaar
Motorpak: beschermende kledij, beschermlaag voor je lichaam
Helm: bescherming voor je hoofd
Ergens niet aan denken: er met je hoofd niet bij zijn, vergeten, onnadenkendheid
Twijfel om al dan niet terug te keren: een keuze maken (in dit geval om verder te gaan op je pad of terug te keren naar dat wat hoort)
Bekeuring: bestraffing, reprimande

Duiding:

Je bent er aan toe om op weg te gaan, maar denkt er niet over na wat je voor de reis nodig hebt. Als je dit uiteindelijk beseft heb je de keuze om door te gaan op je weg, onbeschermd, niet zoals het hoort en dus risicovol (maar wel vol groeikansen) of terug te gaan naar de veilige haven en je weer voegen naar het keurslijf van dat wat hoort en verwacht wordt. Je kiest er op dit moment voor om bij het oude te blijven, want zit niet te wachten op een bestraffing, m.a.w. je bent niet bereid de consequenties te aanvaarden.

Er is blijkbaar iets in jou veranderd (meestal doordat iets/iemand die je ogen opent), waardoor je nu anders in het leven bent komen te staan. Zoals ik het zie ben je op z’n minst enigszins bereid om je daar bewust van te worden (anders stond je niet open voor dit dromengebeuren) en te gaan bekijken of je huidige levensinvulling je nog wel geeft wat je nodig hebt. Er is altijd een keuzemogelijkheid om veranderingen aan te brengen. Dit is iets waar je dan wel de bereidheid toe moet voelen. Bovendien kun je dit alleen zelf bewerkstelligen (meestal ondersteund door anderen en situaties die op je pad komen). Waarschijnlijk ben je gewend e.e.a. weg te beredeneren, dus vooral met je hoofd en je verstand te werken, maar het is nodig om gevoel en verstand in overeenstemming met elkaar te brengen. Het wordt tijd om je gevoel te laten spreken, m.a.w. “open up”.  Dit kun je goed en je hebt er waarschijnlijk ook kleine voorproefjes van gehad om je hier bewust van te maken. Mijn advies: creëer je eigen leven met je eigen normen en waarden. Begin in het klein bij mensen bij wie je je veilig voelt, daarna wordt het vanzelf makkelijker om je eigen pad te bewandelen.

Ik was laatst bij een lezing waar ik werd getriggerd door een vraag van iemand. Die persoon vroeg wanneer je wist of je hart of je hoofd sprak. Degene die de lezing gaf beantwoordde die vraag als volgt: In het geval je een keuze te maken hebt, is datgene waar de meeste consequenties aan verbonden zijn een keuze van je hart. Ik heb er aan toegevoegd dat daar dan ook de meeste groeikansen te vinden zijn. Daar is moed voor nodig en het juiste moment en dat is iets wat je zelf kunt voelen (als je er niet meer omheen kunt, maar er alleen maar doorheen, dan is dat het juiste moment).