Over mij

Ik ben Esther Dijckmans, droomcoach en yogadocente. Jaren geleden ben ik in contact gekomen met het fenomeen dromen. Een droomcursus en later droomgroepen en coaching, waren de aanzet tot het openen van en werken met mijn eigen droomwereld . Dit heeft mij sindsdien bezig gehouden.

In de jaren die dit in beslag nam en de levenservaring die ik gaandeweg opdeed ontdekte ik mijn eigen talent. Dit kwam in rap tempo naar boven op het moment dat ik een beslissing nam over hoe ik wenste dat mijn leven eruit zou zien. Toen pas kwam er ruimte. Mijn levensdroom werd duidelijk. Je zou kunnen zeggen dat ik vanaf dat punt besloten had mijn droom te gaan leven.

Dromen (in de breedste zin des woords) hebben mijn leven verrijkt, zowel de dromen van mezelf als die van anderen. Ik wens jou diezelfde rijkdom toe!

Vanaf dat moment kon ik gaan doen wat ik al zo lang wenste,  namelijk anderen een stukje meenemen op het boeiende pad dat leven heet en begeleiden bij het verwezenlijken van hun levensdroom.

Via workshops, cursussen en opleidingen heb ik me verder bekwaamd op het gebied van coaching, opstellingen en yoga. Net zoals het leven zelf blijf  ik mezelf ontwikkelen op dit gebied, zodat ik persoonlijke groei en daardoor ook die van de mensen op mijn pad kan blijven stimuleren en continueren.

In het coachen, het duiden van dromen en in het geven van yogalessen heb ik een eigen stijl ontwikkeld, die al deze facetten met elkaar verbindt. Ik vertrouw erop dat degenen die dit aanspreekt de weg naar deze site zullen vinden.

Mijn stijl is eerlijk, in veel gevallen confronterend, met een opbouwende en positieve insteek en vooral ook praktisch gericht. Het is mijn bedoeling om je inzicht te geven in dat wat je onderbewuste je wil vertellen, op een manier waarbij je er ook in de dagelijkse praktijk mee aan de slag kunt. Of je dat ook daadwerkelijk gaat doen is aan jou. Het is een kwestie van keuzes maken en die vergen tijd, moed en vooral bereidheid.